Bedumerweg 52 9716 AD Groningen
06 33972211

Thuiswerktips

Informatie over haptotherapie en fysiotherapie bij PPN, gevestigd te Groningen & Emmen.

Heel wat mensen in Nederland werken momenteel vanuit huis, in navolging van het advies van RIVM. Denkt u goed aan uw houding? Tips hierbij van de fysiotherapeut zijn: 
 

  • Zorg voor een nette en opgeruimde werkplek met voldoende ruimte om u heen.
  • Beweeg regelmatig tussendoor. U kunt oefeningen doen om uw schouders los te rollen, maar ga ook bij uw beeldscherm vandaan en ga lekker een stukje wandelen buiten. Voor mensen die 8 uur per dag achter een beeldscherm werken geldt elk half uur bij uw beeldscherm weg.
  • Doe tussendoor aan kantoorgym om uw lijf te ontspannen: naast het losmaken van uw schouders, draai regelmatig met uw hoofd, kijk om de 20 minuten beeldschermkijken 20 seconden in de verte, strek uw armen boven uw hoofd weg, draai met uw polsen, draai met uw romp. Kantel uw bekken, span uw bilspieren aan en ontspan weer, hef een voor een uw benen en beweeg wat met uw voeten. 
  • Zit u langer dan 2 uur achter een laptop gebruik dan een laptopstandaard. Wissel zittend en staand werken op uw beeldscherm af. De gewenste instellingen vindt u in de afbeelding hieronder. 
  • Zorg voor een actieve zithouding. Dit kunt u creĆ«ren door bijvoorbeeld een kussen of handdoeken onder uw billen te leggen. U kunt ook uw stoel vervangen voor een oefenbal!
  • Ga met uw rug naar het licht toe zitten zodat u er niet recht in kijkt als u aan het werk bent.