Bedumerweg 52 9716 AD Groningen
06 33972211

De therapeute – introductie

Informatie over haptotherapie en fysiotherapie bij PPN, gevestigd te Groningen & Emmen.

Ons lichaam liegt nooit: de rol van de Haptotherapeut

De Haptotherapeute

Als haptotherapeut ben ik van mening dat het cruciaal is om te luisteren naar de signalen van ons lichaam en erop te vertrouwen. Nadat ik mijn studie fysiotherapie had afgerond in Amsterdam, begon ik in 1981 als zelfstandig fysiotherapeut in Groningen.

Gedurende mijn carrière raakte ik steeds meer geïnteresseerd in patiënten met gevoelsmatige klachten. Zo had ik eens een patiënt met nekklachten die zowel op haar werk als thuis letterlijk te veel op haar nek had gehaald. Fysiotherapie alleen was niet afdoende om haar te helpen. Dit leidde ertoe dat ik mij verdiepte in haptonomie, oftewel de gevoelsmatige kant van ons lichaam dat nooit liegt. In 2007 werd ik gecertificeerd haptotherapeut.

Mijn visie is dat alles met elkaar in verbinding staat: lichaam en geest, het individu en zijn of haar omgeving. Verstoringen in een van deze gebieden kunnen het geheel uit balans brengen.
Het is mijn taak en uitdaging om samen met de persoon die bij mij komt voor begeleiding of therapie te ontdekken wat het beste bij hem of haar past, om zo het geheel weer in balans te brengen.